گرده گل چیست؟

گرده یک ماده پودری بسیار ریز است که معمولاً به رنگ زرد و یا نارنجی و گاهی قهوه ای است. گرده در (قسمت زایشی نر گل) به نام بساک ایجاد

می شود و هدف آن بارور کردن گیاهان دیگر در همان گونه است.

برای اینکه گرده افشانی اتفاق بیفتد دانه های گرده باید از بساک به کلاله ماده گیاه دیگری منتقل شوند. این فرآیند دانه هایی با اطلاعات ژنتیکی برای پوشش گیاهی جدید ایجاد می کند. 
برای اینکه گرده افشانی اتفاق بیفتد دانه های گرده باید از بساک به کلاله ماده گیاه دیگری منتقل شوند. این فرآیند دانه هایی با اطلاعات ژنتیکی برای پوشش گیاهی جدید ایجاد می کند.

گرده ها بیشتر در بهار، تابستان و پاییز می ریزند و پخش می شوند . ممکن است متوجه شده باشید که این ماده پودری و زرد رنگ خودروی شما را پوشانده است. مقصر اصلی علف‌ها ، درختان و علف‌های هرز هستند که گرده‌های آن‌ها کوچک، سبک و خشک هستند و بنابراین به راحتی توسط باد پراکنده می‌شوند.

در مقابل، گیاهان با گل‌های روشن (مانند گل رز) دارای گرده‌های بزرگ و مومی شکل هستند که توسط زنبورها و سایر حشرات گرده‌افشان بین گیاهان منتقل می‌شود.

گرده زنبور عسل توسط زنبورهای عسل تولید می شود و یکی از متعادل ترین و مغذی ترین مکمل های غذایی موجود به حساب می آید. از لحاظ تاریخی، گرده زنبور عسل به دلیل خواص درمانی آن تجویز شده و برای تامین انرژی بالا مصرف می شده است. تحقیقات اخیر شواهدی را ارائه کرده است که گرده زنبور عسل دارای فعالیت های بیولوژیکی متنوعی است، مانند اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد باکتریایی و حتی ضد سرطانی. با این حال، غشای بیرونی دانه گرده، اگزین، در برابر بیشتر محلول های اسیدی، فشار بالا و حتی آنزیم های گوارشی بسیار مقاوم است و فراهمی زیستی کم ناشی از آن، کاربردهای تغذیه ای و بالینی آن را محدود می کند.

گرده زنبور عسل به عنوان منبعی برای کاربردهای پزشکی، تغذیه ای و آرایشی استفاده کرد. با آسیاب مرطوب تا 11 برابر افزایش یافت. علاوه بر این، فعالیت آنتی اکسیدانی نشان داده شده در روش آنتی اکسیدانی ABTS، و همچنین روش مهار رادیکال DPPH، نیز به طور چشمگیری افزایش یافت. 

 

 

گرده زنبور عسل اغلب به عنوان یک مکمل غذایی موثر به بازار عرضه می شود که دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است. همچنین ممکن است بشنوید که از سرطان جلوگیری می‌کند، هورمون‌ها را متعادل می‌کند، عملکرد ورزشی را بهبود می‌بخشد، باعث کاهش وزن و کاهش آلرژی می‌شود، از جمله بسیاری از ادعاهای سلامتی دیگر.

برخی از آن درست است. اما برخی نادرست است و برخی نامشخص است. اگر قصد استفاده از آن را دارید، تکالیف خود را انجام دهید و با ارائه دهنده مراقبت های اولیه خود صحبت کنید .

گرده زنبور عسل چیست؟

زنبورها گرده گیاهان را جمع آوری می کنند و آن را در “سبدهای” کوچک روی پاهای عقب خود بسته بندی می کنند. سپس زنبورها کندوی خود را با گرده پر می کنند تا به بچه های خود غذا دهند.

زنبورداران با استفاده از تله های متصل به دهانه کندو گرده را از زنبورها برداشت می کنند. هنگامی که زنبورها وارد کندو می شوند، مقدار کمی گرده از سبدهای آنها جدا می شود و در کشوی زیر کندو جمع آوری می شود.

گرده های جمع آوری شده خشک شده و بسته بندی می شوند تا به صورت گرانول، پودر یا به شکل قرص به فروش برسند.

دانه های گرده زنبور عسل را باید دو تا سه ساعت قبل از مصرف خیس کنید. یا گرانول ها را پودر کرده و با مواد غذایی مانند ماست، اسموتی یا عسل مخلوط کنید.

آیا گرده زنبور عسل مغذی است؟

گرده زنبور عسل حاوی مواد مغذی زیادی است. بیش از 200 ماده در دانه های گرده گونه های مختلف گیاهی یافت می شود. بسته به گونه گیاهی که زنبورها گرده را از آن جمع آوری کرده اند، مقدار برخی از مواد مغذی می تواند متفاوت باشد.

هر سه ماده مغذی اصلی (کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی) و طیف گسترده ای از مواد مغذی اضافی در گرده زنبور عسل یافت می شوند. برخی از مواد مغذی عبارتند از:

  • ویتامین های B1، B2 و B6 که همگی به بدن شما کمک می کنند تا غذا را به انرژی تبدیل کند
  • مس ، که برای بسیاری از فرآیندهای بدن مورد نیاز است
  • فلاونوئیدها، ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان ها ، که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهند

پژوهش چه می گوید؟

بیشتر تحقیقات در مورد گرده زنبور عسل بر روی حیوانات و در آزمایشگاه ها انجام می شود. بنابراین، بسیاری از اثرات واقعی بر انسان ناشناخته باقی مانده است.

یک مطالعه که در مورد اینکه چگونه مکمل گرده زنبور عسل ممکن است بر عملکرد ورزشی تأثیر بگذارد، مشخص کرد که به نظر نمی رسد عملکرد ورزشی را بهبود بخشد.

در این زمان، شواهد کافی برای ارزیابی اثربخشی ادعاهایی وجود ندارد که مصرف گرده زنبور عسل از سرطان جلوگیری می کند، هورمون ها را متعادل می کند، باعث کاهش وزن یا کاهش آلرژی می شود.

در واقع مصرف آن می تواند برای برخی افراد مضر باشد.

آیا گرده زنبور عسل بی خطر است؟

برخی از نگرانی های ایمنی وجود دارد که قبل از خوردن گرده زنبور عسل باید از آنها آگاه بود. تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات کامل – مثبت یا منفی – مورد نیاز است.

شما باید از نگرانی های علمی مانند موارد زیر آگاه باشید:

  • یک بررسی ادبیات منتشر شده در سال 2015 نشان داد که مصرف می تواند باعث واکنش آلرژیک در افراد مبتلا به آلرژی به زنبور عسل یا عسل شود.
  • توصیه می شود زنان باردار و شیرده از مصرف آن خودداری کنند، زیرا نگرانی وجود دارد که باعث تحریک رحم می شود.
  • نوزادان زیر 1 سال باید از آن اجتناب کنند، زیرا هیچ تحقیقی در مورد ایمنی این گروه جمعیتی مطالعه نشده است.
  • برخی شواهد نشان می دهد که ممکن است با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد، بنابراین اگر از این نوع دارو استفاده می کنید، نباید آن را مصرف کنید.

خط پایین

گرده زنبور عسل منبع بسیار خوبی از طیف گسترده ای از مواد مغذی است. به طور کلی برای اکثر افراد زمانی که از طریق دهان مصرف می شود بی خطر است.

با این حال، استفاده طولانی مدت ممکن است عوارض جانبی جدی، از جمله ضعف عضلانی، حالت تهوع، بی حسی، بثورات پوستی، تورم یا مشکل تنفسی ایجاد کند. در صورت مشاهده چنین علائمی استفاده را متوقف کرده و با ارائه دهنده خود تماس بگیرید.

It also can interact with some medications, so always check with you

 

ترکیبات گرده

 

گرده زنبور عسل ماده خامی است که توسط زنبورهای عسل کارگر تولید می‌شود و در طول تاریخ به‌عنوان داروی بی‌درمانی استفاده می‌شده است. زمانی تولید می شود که زنبورها گرده های بساک های گیاهی را جمع آوری کرده و آن را با مقدار کمی ترشحات غدد بزاقی یا شهد مخلوط کنند [10]. گرده زنبور عسل منبع نان زنبور عسل از طریق تخمیر بی‌هوازی است و حاوی مواد آلی مانند اسیدهای آمینه، اسیدهای نوکلئیک، آنزیم‌ها، ویتامین‌ها و هورمون‌ها است [7، 10]. بر اساس گزارش اخیر، میانگین نسبت ترکیبات اصلی گرده خشک شده در هوا 32.8٪ پروتئین (شامل 11.5٪ اسیدهای آمینه ضروری)، 40.7٪ قندهای کاهنده، 12.8٪ چربی، 0.19٪ ویتامین C، 0.07٪ بتاکاروتن است. ، و 4.0٪ عناصر زیستی [10]. گرده زنبور عسل یک ماده مغذی بسیار متعادل در نظر گرفته می شود و برای آلرژی، اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی، تحریک اشتها، ورم مفاصل، استفاده می شود.

هر دانه گرده زنبور عسل دارای یک دیواره بیرونی به نام اگزین است که عمدتاً از اسپورپولنین تشکیل شده است و در برابر اکثر محلول های اسیدی و بازی و همچنین در برابر آب داغ و فشار بالا مقاوم است. نشان داده شده است که اگزین ها نمی توانند در دستگاه گوارش اکثر حیوانات تجزیه شوند. در عوض، هنگامی که گرده زنبور عسل خورده می شود، به دستگاه گوارش می رسد و شروع به تورم می کند و فقط محتویات یک ناحیه زیر میکروسکوپی از دیواره دانه می تواند آزاد شود [4]. در نتیجه، اگرچه گرده زنبور عسل دارای اثرات بیولوژیکی متنوعی است، فراهمی زیستی کم آن کاربردهای تغذیه ای و بالینی آن را محدود می کند. برای بزرگسالان برای دستیابی به اثرات مفید، 20-40 گرم گرده زنبور عسل در روز توصیه می شود. بنابراین، نیاز فزاینده ای به توسعه فناوری های جدید برای 

 

 

ترکیب اصلی گرده ذرت گلی کربوهیدرات ها (3.73±44.30%) و به دنبال آن رطوبت (5.73±23.38%)، پروتئین های خام (17.16±3.13%)، الیاف خام (9.56±0.92%) و خاکستر (0.11±4.98%) است. ٪، در حالی که کمترین مقدار برای چربی های خام (0.62±0.06٪) مشاهده شد. ماده معدنی غالب پتاسیم (768.50±11.40 میلی گرم 100 گرم در 1) است. به دنبال آن سدیم (695.10±9.70 میلی گرم 100 گرم در 1)، کلسیم (12.60±147.20 میلی گرم در 100 گرم در 1)، و منیزیم (97.30±2.9 میلی گرم در 100 گرم در 1). عناصر ریز (با مقادیر متوسط) از آهن (49.50±3.30 میلی گرم در 100 گرم در 1) و روی (30.00±3.70 میلی گرم در 100 گرم در 1) تشکیل شده است. خواص فیتوشیمیایی عالی به گرده ذرت گل ارزش افزوده می دهد. گرده ذرت حاوی محتوای فنلی کل (TPC) و محتوای فلاونوئید کل (TFC) به ترتیب 783.02 میلی گرم GAE 100 گرم در 1 و 1706.83 میلی گرم QE 100 گرم در 1 است و دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی 10.54 میلی گرم در میلی لیتر در لیتر است. گرده گل و محصولات مشتق شده ذرت می تواند به عنوان منابع غذایی آینده برای مصرف انسان و به عنوان منبعی از ترکیبات کاربردی و زیست فعال در صنایع غذایی و دارویی استفاده شود. عناصر ریز (با مقادیر متوسط) از آهن (49.50±3.30 میلی گرم در 100 گرم در 1) و روی (30.00±3.70 میلی گرم در 100 گرم در 1) تشکیل شده است. خواص فیتوشیمیایی عالی به گرده ذرت گل ارزش افزوده می دهد. گرده ذرت حاوی محتوای فنلی کل (TPC) و محتوای فلاونوئید کل (TFC) به ترتیب 783.02 میلی گرم GAE 100 گرم در 1 و 1706.83 میلی گرم QE 100 گرم در 1 است و دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی 10.54 میلی گرم در میلی لیتر در لیتر است. گرده گل و محصولات مشتق شده ذرت می تواند به عنوان منابع غذایی آینده برای مصرف انسان و به عنوان منبعی از ترکیبات کاربردی و زیست فعال در صنایع غذایی و دارویی استفاده شود. عناصر ریز (با مقادیر متوسط) از آهن (49.50±3.30 میلی گرم در 100 گرم در 1) و روی (30.00±3.70 میلی گرم در 100 گرم در 1) تشکیل شده است. خواص فیتوشیمیایی عالی به گرده ذرت گل ارزش افزوده می دهد. گرده ذرت حاوی محتوای فنلی کل (TPC) و محتوای فلاونوئید کل (TFC) به ترتیب 783.02 میلی گرم GAE 100 گرم در 1 و 1706.83 میلی گرم QE 100 گرم در 1 است و دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی 10.54 میلی گرم در میلی لیتر در لیتر است. گرده گل و محصولات مشتق شده ذرت می تواند به عنوان منابع غذایی آینده برای مصرف انسان و به عنوان منبعی از ترکیبات کاربردی و زیست فعال در صنایع غذایی و دارویی استفاده شود. گرده ذرت حاوی محتوای فنلی کل (TPC) و محتوای فلاونوئید کل (TFC) به ترتیب 783.02 میلی گرم GAE 100 گرم در 1 و 1706.83 میلی گرم QE 100 گرم در 1 است و دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی 10.54 میلی گرم در میلی لیتر در لیتر است. گرده گل و محصولات مشتق شده ذرت می تواند به عنوان منابع غذایی آینده برای مصرف انسان و به عنوان منبعی از ترکیبات کاربردی و زیست فعال در صنایع غذایی و دارویی استفاده شود. گرده ذرت حاوی محتوای فنلی کل (TPC) و محتوای فلاونوئید کل (TFC) به ترتیب 783.02 میلی گرم GAE 100 گرم در 1 و 1706.83 میلی گرم QE 100 گرم در 1 است و دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی 10.54 میلی گرم در میلی لیتر در لیتر است. گرده گل و محصولات مشتق شده ذرت می تواند به عنوان منابع غذایی آینده برای مصرف انسان و به عنوان منبعی از ترکیبات کاربردی و زیست فعال در صنایع غذایی و دارویی استفاده شود.

ترکیبات شیمیابیی گرده

کیب شیمیایی گرده و عسل در درجه اول به منشاء گیاهی و جغرافیایی گونه و همچنین سایر عوامل مانند شرایط اقلیمی، نوع خاک، گونه های گیاهی و غیره بستگی دارد. و نمونه های عسل Castanea sativa Mill. که تحت شرایط اوکراین مورد بررسی قرار گرفتند. پروتئین ها اجزای اصلی گرده و گربه های لکه دار هستند (به ترتیب 1.60 ± 169.0 گرم در کیلوگرم و 1.67 ± 69.8 گرم در کیلوگرم در کیلوگرم ) ، در حالی که ساکاریدها در نمونه های عسل غالب هستند (38.0 ± 1.32 گرم در کیلوگرم ، فروکتوز -1 ) . 0.68 ± 32.5 گلوکز در گرم در کیلوگرم – 1 و 0.06 ± 6.1 گرم در کیلوگرم – 1 ساکارز). گلوتامیک اسید (13.30 گرم در کیلوگرم کیلوگرم ).اسید آسپارتیک (13.05 گرم در کیلوگرم ) و پرولین (12.45 گرم در کیلوگرم در کیلوگرم ) اسیدهای آمینه غیر ضروری غالب در گرده شاه بلوط بودند. محتوای ماکرو و ریز عناصر در گرده و گربه‌های گیاهی بسیار بیشتر از عسل بود. تمام نمونه‌های Castanea sativa منبع بسیار ارزشمندی از پتاسیم به عنوان عنصر معدنی اصلی موجود در گرده (7400 میلی‌گرم بر کیلوگرم ) ، گربه‌های گیاهی (7760 میلی‌گرم بر کیلوگرم در کیلوگرم )، و عسل (981 میلی‌گرم بر کیلوگرم در کیلوگرم ) هستند. عناصر ریز مانند منگنز و آهن در گرده (478 mg.kg -1 منگنز و 461 mg.kg -1 Fe) و catkine staminate (247 mg.kg -1 منگنز و 109 mg.kg -1 منگنز) غالب بودند.آهن) و فلزات سنگین (Hg, Sr, Sn, Sb, Li) فقط در نمونه های گرده با فراوان ترین Sr (12.8 mg.kg -1 ) و Sn (1.9 mg.kg -1 ) وجود دارند و می توانند به عنوان شاخص نشان دهنده وضعیت آلودگی زیست محیطی در منطقه استفاده شود. از نظر محتوای ویتامین، ویتامین C در تمام نمونه ها بیشترین میزان را داشت. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که شاه بلوط گونه‌ای با ترکیبات مهمی مانند اسیدهای آمینه و ویتامین‌ها، با محتوای کم فلزات سنگین و محتوای بالای عناصر بیوژنیک است که می‌تواند در گیاه درمانی و فیتوفارماکولوژی استفاده شود.

 

خواص گرده

 باید به فعالیت سم زدایی گرده و نان زنبور عسل در پدیده هایی مانند بیماری های شغلی، آلودگی فلزات سنگین، گازها و غبارهای صنعتی و داروها (مثلاً داروهای ضد روماتیسم و ​​ضد التهاب و آنتی بیوتیک ها) اشاره کرد [ 32 ].

گرده گل همچنین با فعالیت ضد التهابی بالا مشخص می شود. اندازه آن با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ناپروکسن، آنالژین، فنیل بوتازون یا ایندومتاسین مقایسه می شود [ 33 ].

مکانیسم اثر ضد التهابی در مورد مهار فعالیت سیکلواکسیژناز و لیپواکسیژناز است، آنزیم هایی که مسئول تبدیل اسید آراشیدونیک به ترکیبات سمی مانند پروستاگلاندین و لکوترین ها هستند و باعث ایجاد شرایط التهابی حاد و مزمن در بافت ها می شوند. تحقیقات تجربی نشان می دهد که عصاره غلیظ گرده در دوز 50 میلی گرم برای وزن بدن موش، تورم پنجه حیوان ناشی از تجویز کاراگینان را تا 75 درصد از بین می برد. عناصر مسئول چنین فعالیتی فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک و همچنین اسیدهای چرب و فیتواسترول ها هستند [ 34 ]. گرده گل در شرایط التهابی حاد و مزمن، شرایط دژنراتیو اولیه و بیماری های کبدی کلستاتیک و همچنین در آسیب های سمی و پس از سانحه این اندام توصیه می شود.33 ، 34 ].

گرده گل نیز به عنوان یک مکمل غذایی ارزشمند پیشنهاد شده است. آزمایشات تغذیه حیوانات با گرده نیز انجام شده است. ثابت شده است که موش‌ها و موش‌های صحرایی که با گرده تغذیه شده‌اند، محتوای ویتامین C و منیزیم بالاتری در تیموس، ماهیچه‌های قلب و ماهیچه‌های اسکلتی و همچنین محتوای هموگلوبین بالاتر و تعداد گلبول‌های قرمز خون در مقایسه با حیواناتی که غذای استاندارد دریافت کرده‌اند، نشان دادند. . علاوه بر این، گرده نیز طول عمر حیوانات آزمایشی را افزایش داد [ 35-37 ] .

در حیوانات گرسنه و کسانی که از رژیم غذایی غیر ویتامینی استفاده می کردند، گرده باعث افزایش وزن سریعتر از رژیم غذایی معمولی شد. این تحقیق ثابت می کند که گرده دارای ارزش غذایی بالا و همچنین خاصیت تکمیل سریع کمبودهای تغذیه ای موجودات جانوران است. اجزایی که نقش حیاتی را در این فرآیند بازی می‌کنند، اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها و عناصر زیستی غیرقابل مصرف هستند [ 36 ، 38 ].

از خواص تغذیه ای گرده گل و تنظیم فرآیندهای متابولیک، از جمله در موارد بی اشتهایی کودکان، تاخیر در رشد و سوء تغذیه کودکان و بزرگسالان استفاده می شود. علاوه بر این، تجویز گرده گل در دوره نقاهت، پس از جراحی ها و افرادی که از نظر جسمی و روحی سخت کار می کنند، توصیه می شود [ 36 ، 38 ].

علاوه بر این، ویژگی‌های سازگاری گرده، که مبتنی بر افزایش مقاومت در برابر عوامل مضر فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است، نیز نشان داده شد: هم (1) آمادگی جسمانی ارگانیسم را در بار فیزیکی بیش از حد افزایش می‌دهد و هم بر عملکرد مرکزی تأثیر می‌گذارد. سیستم عصبی با بهبود عملکردهای مغز، مانند حافظه، یادگیری، درک، تفکر و توانایی تمرکز، و (2) افزایش قدرت سیستم ایمنی در برابر عفونت در مسیر تقویت سیستم ایمنی بدن [ 39 ].

همچنین نشان داده شده است که عصاره های اتانولی گرده دارای فعالیت آنتی بیوتیکی کاملاً قوی هستند که هنوز بر پاتوژن باکتری های گرم مثبت انسانی مانند استافیلوکوکوس اورئوس و باکتری های گرم منفی از جمله اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه، سودوموناس موثر است. aeurgionsa و قارچ هایی مانند Candida albicans . مسئولیت این فعالیت در فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است [ 40 ، 41 ].

تحقیقات اخیر نشان می دهد که گرده گل دارای فعالیت ضد حساسیت است. ماست سل های موجودات زنده را در برابر دگرانولاسیون که از آزاد شدن هیستامین که عامل واکنش های آلرژیک است محافظت می کند. به عنوان مثال، آزادسازی هیستامین از ماست سل ها، ناشی از سرم حاوی آنتی بادی های ضد IgE، توسط گرده در 62% مهار شد [ 42 ].

داده‌های ادبی اشاره می‌کنند که گرده مویرگ‌ها را می‌بندد، تورم‌های قلبی و عروقی و کلیوی را از بین می‌برد و اثر اسپاسمولیتیک روی عضلات صاف به‌ویژه در محدوده مثانه و مجرای ادرار دارد [ 43 ].

اثر مفید گرده گل در شرایط التهابی غده پروستات از دیرباز شناخته شده است. پزشکان تأیید می‌کنند که در التهاب‌های غیر باکتریایی پروستات، گرده گل وضعیت بیماران را بهبود می‌بخشد و به طور موثر درد را از بین می‌برد. اثر مثبت در موارد هیپرپلازی خوش خیم پروستات مشاهده شد. در مرحله اولیه سرطان پروستات، بهبود نیز مشاهده شد. با این حال، هنگامی که گرده در کنار عوامل شیمی درمانی تجویز شد، تعداد افرادی که اثر درمانی قابل توجهی را احساس کردند به طور قابل توجهی افزایش یافت [ 44-47 ] .

گرده گل که در کنار داروهای ضد افسردگی تجویز می شود، باعث کاهش دوز آنها و بهبود وضعیت کلی در مدت زمان کوتاهی می شود. با توجه به این واقعیت، موارد کمتری از اعتیاد به مواد مخدر یا بروز عوارض جانبی وجود دارد. گرده گل به دلیل خواص مغذی و مقوی و همچنین بهبود خون رسانی به بافت عصبی، ظرفیت ذهنی را افزایش می دهد و سیستم عصبی ضعیف شده در اثر استرس یا کار بیش از حد را تقویت می کند [ 48-50 ] . از این رو گرده گل در درمان خستگی مفرط جسمی و روحی، آستنی و بی تفاوتی موثر است.

به ویژه در افسردگی های ناشی از کاهش انرژی زندگی، به ویژه در افراد مسن، اثرات خوبی حاصل می شود. استفاده طولانی مدت از گرده، حتی در دوزهای کم، بهبود تدریجی خلق و خوی را ممکن می سازد، میل به زندگی را باز می گرداند و ارگانیسم را از نظر فیزیکی تقویت می کند [ 50 ].

نتایج خوبی از درمان با گرده و نان زنبور عسل در سالمندان در علائم پیری زودرس و همچنین در اینرسی نوراستنی در افراد مسن به دست آمد. گرده یک عنصر حیاتی در درمان بیماری مزمن الکلی است. دوزهای کوچک گرده و آرام بخش همراه با تجویز مایعات هم علائم پرهیز را کاهش می دهد و هم طول مدت آنها را کاهش می دهد. کمبود بسیاری از مواد مانند پروتئین ها، ویتامین ها و عناصر زیستی، به ویژه منیزیم، که در الکلیسم مزمن رخ می دهد، تا حد زیادی توسط گرده تکمیل می شود [ 17 ، 51 ].

4. راه های تجویز و دوز

در بزرگسالان، روزانه 20 تا 40 گرم به صورت درمانی استفاده می شود. اگر یک قاشق چای خوری 7.5 گرم گرده باشد، می توان نتیجه گرفت که یک دوز 3-5 قاشق چایخوری از این محصول برای بزرگسالان و 1-2 قاشق چایخوری برای کودکان است. گرده گل معمولاً 3 بار در روز قبل از غذا مصرف می شود. زمان درمان 1-3 ماه است، اما می توان آن را 2-4 بار در سال تکرار کرد. مناسب ترین دوره درمان بین زمستان و بهار و بین تابستان و پاییز است. به طور کلی، دوز کمتری از گرده در درمان ترکیبی، در کنار سایر داروها و در بیماری های مزمن استفاده می شود [ 52 ].

نان زنبور عسل به‌عنوان محصولی قوی‌تر از گرده، معمولاً در مقادیر کمتر یا برای مدت کوتاهی مصرف می‌شود. محققان رومانیایی در درمان هپاتیت مزمن، نتایج یکسانی را برای نان زنبور عسل به مقدار 30 گرم در روز در طول یک ماه و برای گرده در همان دوز مصرف شده به مدت 3 ماه به دست آوردند.

به منظور افزایش قابلیت هضم ارگانیسم، دانه های گرده با آسیاب خرد می شوند یا در معرض آب گرم قرار می گیرند. در محیط آبی، دانه های گرده متورم می شوند و پس از 2-3 ساعت ترک می خورند و در نتیجه مقادیر خود را آزاد می کنند. برای این منظور از شیر، آب میوه و سبزیجات نیز استفاده می شود. گرده (زمین شده) را می توان با بسیاری از محصولات به نسبت 1: 1 تا 1: 4 با استفاده از عسل، کره، پنیر دلمه، ماست، مربا، گلوکز و غیره مخلوط کرد. گرده مخلوط به مقدار 1 قاشق چایخوری 3 بار در روز مصرف می شود. اما در بسیاری از بیماری ها استفاده از گرده آنزیمی توصیه می شود.

به طور خلاصه، باید تاکید کرد که گرده های خرد نشده، قبل از بلع دقیقا جویده شده، تنها در حدود 10-15٪ توسط ارگانیسم استفاده می شود. پس از خرد کردن مکانیکی یا آزادسازی طبیعی، دسترسی به گرده های بیولوژیکی به 60-80٪ افزایش می یابد [ 52 ، 53 ].

5. گرده گل در درمان زخم سوختگی

Apitherapy در بین روش‌های درمانی معاصر و مرسوم بیشتر و بیشتر شناخته می‌شود، زیرا از اثر درمانی فراکسیون‌های استاندارد شده و فعال دارویی به‌دست‌آمده از محصولات زنبور عسل استفاده می‌کند. داده های ادبی نشان می دهد که خواص آنتی اکسیدانی، تعدیل کننده ایمنی، تسریع کننده اپیتلیال شدن و ویژگی های باکتریواستاتیک و بیهوشی و توصیه به کاربرد آن در درمان زخم سوختگی تایید شده است [ 54 , 55 ].]. علاوه بر این، واقعیت به همان اندازه مهم این است که گرده گل دارای اثر ضد التهابی قوی است، زمان بهبودی را کوتاه می‌کند، ناراحتی دوره و شدت بیماری‌ها را کاهش می‌دهد و قطعاً هزینه کمتری دارد. مکانیسم اثر التهابی در مورد مهار فعالیت آنزیم هایی است که مسئول ایجاد واسطه های فرآیند التهابی در بافت ها هستند. فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک عمدتاً مسئول چنین اعمالی هستند، اما اسیدهای چرب و فیتواسترول ها نیز در این فرآیند شرکت می کنند [ 33 ، 34 ].

علاوه بر این، کامفرول که در گرده گنجانده شده است، به دلیل توانایی آن در مهار فعالیت دو آنزیم: هیالورونیداز، که آنزیمی است که پلیمریزاسیون اسید هیالورونیک را کاتالیز می کند، و الاستاز، که الاستین را هیدرولیز می کند، بافت همبند را تقویت می کند و خون را می بندد. کشتی ها این منجر به کاهش ترانسودات، واکنش های التهابی و تورم می شود. گردش خون در رگ ها بهبود می یابد و در نتیجه پوست مرطوب و سفت می شود. اثر ضد ادم، ضدالتهابی و ضد درد فلاونوئیدها نیز ممکن است ناشی از زیست فعالی ترکیب متفاوت باشد. به عنوان مثال، کورستین با مهار فعالیت هیستیدین دکربوکسیلاز، سطح هیستامین را در ارگانیسم کاهش می دهد. علاوه بر این، مهار آبشار متابولیسم اسید آراشیدونیک،52 ، 56 – 58 ].

همچنین لازم به ذکر است که یکی از عوامل مختل کننده روند بهبود زخم ها عفونت است. زخم های پس از سوختگی که موضوع مطالعات قبلی در مورد درمان تجربی سوختگی با بره موم بوده است، به ویژه در معرض عفونت قرار دارند. سوختگی های گسترده دروازه های عفونت برای بسیاری از میکروارگانیسم ها هستند، در حالی که بافت های نکروزه محیط بسیار خوبی برای رشد چنین میکروارگانیسم هایی هستند [ 54 ]. مکانیسم درمانی apitherapeutics بر اساس فعالیت ضد میکروبی و القای فرآیندهای بازسازی بافت های آسیب دیده است. این ویژگی‌ها نشان‌دهنده امکان استفاده از داروها در درمان زخم سوختگی و زخم‌های با علل مختلف است [ 40 , 59 ].]. مطالعات انجام شده که هنوز منتشر نشده است، ثابت می کند که پماد با عصاره گرده زنبور عسل دارای فعالیت ضد میکروبی در مورد فلور باکتریایی زخم های پس از سوختگی است. علاوه بر این، روش درمان زخم سوختگی، از جمله استفاده موضعی از پماد گرده زنبور عسل، از عوارض نامطلوب محروم بوده و جایگزین درمان موضعی زخم سوختگی است.

خواص درمانی گرده

 

پیش نمایش برای Prevention Watch Nextپیش نمایش برای Prevention Watch Next

مزایای بالقوه مصرف گرده زنبور عسل چیست؟

1. مملو از مواد مغذی است.

به گفته مرکز پزشکی دانشگاه روچستر ، گرده زنبور عسل منبع عالی ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و آنزیم ها است . اگرچه ترکیب دقیق تغذیه ای گرده زنبور عسل بستگی به این دارد که گرده از چه گیاهی گرفته شده است، تجزیه و تحلیلی که در سال 2012 در Molecules منتشر شد نشان داد که 22 نمونه گرده آلی زنبور عسل جمع آوری شده در پرتغال به طور متوسط ​​حاوی 67.7 درصد کربوهیدرات، 21.8 درصد پروتئین خام، 5.2 درصد چربی خام است. و 2.9 درصد خاکستر. این نمونه ها همچنین حاوی ترکیبات فنلی قابل توجهی از جمله فلاونوئیدها بودند – موسسه Linus Pauling در دانشگاه ایالتی اورگان اشاره می کند که فلاونوئیدها ممکن است با سلامت عروق، کنترل قند خون و سایر فواید سلامتی مرتبط باشند.

2. ممکن است به کاهش آلرژی کمک کند.

سوفیا نورتون، RD، می گوید: «بسیاری از مردم از گرده زنبور عسل برای درمان آلرژی های فصلی استفاده می کنند. برای مطالعه‌ای که در سال 2008 در مجله Ethnopharmacology منتشر شد ، محققان عصاره فنلی گرده زنبور عسل (BPPE) را به موش‌ها و موش‌های با آلرژی ناشی از اووالبومین دادند. داده‌ها نشان داد که BPPE تولید آنتی‌بادی‌های IgG1 و IgE را کاهش می‌دهد که هر دو با واکنش‌های آلرژیک مرتبط هستند و به محافظت از جوندگان در برابر شوک آنافیلاکتیک کمک می‌کند.

3. خاصیت ضد التهابی دارد.

نورتون توضیح می دهد: گرده زنبور عسل سرشار از فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است که ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که از عملکرد آنزیم های التهابی در بدن شما جلوگیری می کنند. مطالعه ای که در سال 2015 در مجله بین المللی تحقیقات پیشرفته منتشر شد نشان داد که گرده زنبور عسل التهاب را در موش های صحرایی آلبینو مبتلا به پروستاتیت (تورم غده پروستات) بهبود می بخشد.

گرده زنبور عسل زرد آلی خام

BHOFACK2 // GETTY IMAGES

4. ممکن است برای کبد شما شفابخش باشد.

یک مطالعه در سال 2016 که در مجله علوم پزشکی ترکیه منتشر شد، نشان داد که محصولات زنبور عسل، از جمله گرده زنبور عسل، به موش‌ها در بهبود آسیب‌های کبدی کمک می‌کند. محققان فکر می کنند که این به خواص آنتی اکسیدانی گرده زنبور عسل مرتبط است. مطالعه‌ای در سال 2013 که روی موش‌ها نیز انجام شد، نشان داد که گرده زنبور عسل به محافظت از سلول‌های کبد در برابر استرس اکسیداتیو کمک کرده و به بهبود سلول‌ها کمک می‌کند.

5. گرده گل نیز ممکن است به بهبود سوختگی کمک کند.

یک مطالعه در سال 2016 که در Evidence-based Complementary and Alternative Medicine منتشر شد ، بهبود زخم‌های سوختگی دو خوک را مورد بررسی قرار داد. محققان دریافتند که استفاده موضعی از گرده زنبور عسل در مقایسه با زخم های درمان نشده، زخم های درمان شده با محلول نمک و زخم هایی که با نقره سولفادیازین (یک ضدعفونی کننده رایج زخم سوختگی) درمان شده اند، زمان بهبودی را تسریع می کند. نویسندگان مطالعه بر این باورند که گرده زنبور عسل می تواند در درمان سوختگی در دسترس باشد و خواستار تحقیقات بیشتر در این زمینه شده اند.

6. ممکن است خاصیت ضد سرطانی داشته باشد.

طبق تحقیقات منتشر شده در تحقیقات گیاه درمانی در سال 2007، عصاره گرده زنبور عسل ممکن است باعث مرگ سلول های سرطانی پروستات شود. این تحقیق بر روی سلول های جدا شده در لوله های آزمایش به جای انسان یا حیوانات زنده انجام شد، به این معنی که تحقیقات بیشتری برای بررسی اینکه آیا گرده زنبور عسل می تواند به درمان سرطان کمک کند، مورد نیاز است.

7. می تواند به کاهش کلسترول شما کمک کند.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که عصاره گرده زنبور عسل ممکن است به کاهش سطح کلسترول LDL (با نام مستعار، کلسترول “بد”) کمک کند. مطالعه‌ای در سال 2017 در Nutrients موش‌هایی را مشاهده کرد که برای القای تصلب شرایین (تجمع مواد چرب روی دیواره‌های سرخرگ) از رژیم غذایی پرچرب تغذیه می‌شدند. موش هایی که عصاره گرده زنبور عسل نیز دریافت کردند، کمتر به تصلب شرایین مبتلا شدند و سطح کلسترول بسیار سالم تری داشتند.

زنبور عسل

JLGUTIERREZ // GETTY IMAGES

آیا مصرف گرده زنبور عسل مضراتی دارد؟

1. گرده زنبور عسل ممکن است به خودی خود واکنش آلرژیک ایجاد کند.

کلینیک مایو خاطرنشان می کند که آلرژی به گرده زنبور عسل نادر است، اما می گوید که می تواند باعث واکنش های نامطلوب از جمله خس خس سینه، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ و آریتمی شود. یک مطالعه موردی در سال 2012 که در مجله انجمن پزشکی کانادا منتشر شد، توضیح می دهد که چگونه یک زن 30 ساله پس از مصرف مکمل های گرده زنبور عسل دچار شوک آنافیلاکسی شد که باعث تورم صورت، تنگی نفس، کهیر، مشکل در بلع و سبکی سر شد. بیمار با موفقیت با اپی نفرین، دیفن هیدرامین و مایعات IV تحت درمان قرار گرفت و پس از اینکه تست حساسیت پوستی واکنش شدیدی به گرده زنبور عسل نشان داد، توصیه شد مصرف مکمل های گرده زنبور عسل را متوقف کند.

2. ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.

طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت (NIH)، اگر قبلاً وارفارین تجویز شده برای درمان لخته های خون مصرف می کنید، باید در مصرف گرده زنبور عسل محتاط باشید. گرده زنبور عسل می تواند با وارفارین تداخل داشته باشد و احتمال کبودی یا خونریزی شما را افزایش دهد.

3. همیشه منبع پایدار نیست.

اندروز می‌گوید: «حتما از خرید گرده به‌گونه‌ای که برای جمعیت زنبورها مخرب است، توسط شرکت‌های مکمل خودداری کنید. زنبورها بخش مهمی از تنوع زیستی زمین هستند. در حالی که برخی از زنبورهای گرده جمع آوری شده از گیاهان با ترشحات غدد بزاقی یا شهد مخلوط می شوند و در کندو ذخیره می شوند – این گرده زنبور عسل است – مقداری از این گرده برای گرده افشانی گیاهان ضروری است و به گیاهان مختلف منتقل می شود. برای لقاح ما به عنوان انسان می خواهیم از وقفه در این روند گرده افشانی جلوگیری کنیم.

نحوه مصرف ایمن گرده زنبور عسل:

اگر علاقه مند به امتحان مکمل های گرده زنبور عسل هستید، کارشناسان می گویند که ابتدا باید با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا می تواند با داروها یا شرایط سلامتی تداخل داشته باشد یا خیر. NIH گرده زنبور عسل را در صورت مصرف خوراکی تا 30 روز در یک زمان “احتمالا ایمن” ارزیابی می کند، اما در صورت بارداری، شیردهی یا حساسیت به گرده باید از مصرف آن اجتناب کرد.

 

 

 

 

  • دوز توصیه شده ای وجود ندارد، اما ایده خوبی است که با مقدار کمی شروع کنید تا مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید. می توانید با 1/4 قاشق چای خوری شروع کنید و به تدریج به 2 قاشق غذاخوری در روز افزایش دهید.

  • گرده زنبور عسل چه طعمی دارد؟

    در حالی که ذائقه افراد متفاوت است، گرده زنبور عسل به طور کلی طعمی شیرین و گلدار دارد، اما می تواند کمی تلخ باشد. بافت آن پودری است.

  • اگر به زنبورها حساسیت دارید می توانید از گرده زنبور عسل استفاده کنید؟

    خیر. اگر به زنبور آلرژی دارید، نباید گرده زنبور عسل بخورید، زیرا ممکن است عوارض جانبی جدی از جمله آنافیلاکسی ایجاد کند.

  • گرده زنبور عسل چگونه برداشت می شود؟

    زنبورداران با استفاده از تله گرده روی کندوها گرده را جمع آوری می کنند. زنبورهایی که به کندو باز می گردند از یک توری فلزی یا پلاستیکی عبور می کنند. مقداری از گرده روی پاهای آن‌ها هنگام عبور خراشیده می‌شود و در سینی جمع‌آوری می‌افتد. 

 

نحوه مصرف

 

 

 

نحوه خرید و تهیه گرده

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

ارزش غذایی

فواید گرده زنبور عسل ناشی از محتوای غذایی چشمگیر این ماده است. حقایق تغذیه گرده زنبور عسل به شرح زیر است:

  • 30 درصد کربوهیدرات قابل هضم
  • 26 درصد قندها (عمدتاً فروکتوز و گلوکز)
  • 23 درصد پروتئین (شامل 10 درصد اسیدهای آمینه ضروری)
  • 5 درصد لیپیدها (از جمله اسیدهای چرب ضروری)
  • 2 درصد ترکیبات فنلی (از جمله فلاونوئیدها)
  • 1.6 درصد مواد معدنی (شامل کلسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، آهن، مس، روی، منگنز، سیلیکون و سلنیوم)
  • 0.6 درصد ویتامین ها و اسیدهای محلول در آب (شامل B1، B2، B6 و C)
  • 0.1 درصد ویتامین های محلول در چربی (شامل ویتامین های A، E و D)

 

آیا می دانستید که گرده زنبور عسل تقریباً حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان برای رشد است؟ به همین دلیل است که هیئت فدرال بهداشت آلمان آن را رسما به عنوان یک دارو به رسمیت شناخته است.

گرده زنبور عسل برای تسکین طبیعی آلرژی فوق العاده است و مسئول بسیاری از فواید سلامتی عسل خام است. سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها، لیپیدها و اسیدهای چرب، آنزیم‌ها، کاروتنوئیدها و بیوفلاونوئیدها است که آن را به یک عامل ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروسی تبدیل می‌کند که مویرگ‌ها را تقویت می‌کند، التهاب را کاهش می‌دهد، سیستم ایمنی را تحریک می‌کند و سطح کلسترول را به طور طبیعی کاهش می‌دهد.

در حقیقت، گرده زنبور عسل حاوی پروتئین بیشتری نسبت به هر منبع حیوانی و اسیدهای آمینه بیشتری نسبت به وزن مساوی تخم مرغ یا گوشت گاو است… و اینها تنها برخی از مهمترین مزایای گرده زنبور عسل هستن

 

 

آیا می دانستید که گرده زنبور عسل تقریباً حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان برای رشد است؟ به همین دلیل است که هیئت فدرال بهداشت آلمان آن را رسما به عنوان یک دارو به رسمیت شناخته است.

گرده زنبور عسل برای تسکین طبیعی آلرژی فوق العاده است و مسئول بسیاری از فواید سلامتی عسل خام است. سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها، لیپیدها و اسیدهای چرب، آنزیم‌ها، کاروتنوئیدها و بیوفلاونوئیدها است که آن را به یک عامل ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروسی تبدیل می‌کند که مویرگ‌ها را تقویت می‌کند، التهاب را کاهش می‌دهد، سیستم ایمنی را تحریک می‌کند و سطح کلسترول را به طور طبیعی کاهش می‌دهد.

در حقیقت، گرده زنبور عسل حاوی پروتئین بیشتری نسبت به هر منبع حیوانی و اسیدهای آمینه بیشتری نسبت به وزن مساوی تخم مرغ یا گوشت گاو است… و اینها تنها برخی از مهمترین مزایای گرده زنبور عسل هستند.

گرده زنبور عسل چیست؟

زنبورها گرده را از بساک‌های گیاهی جمع‌آوری می‌کنند، آن را با مقدار کمی از ترشحات غدد بزاقی یا شهد مخلوط می‌کنند و آن را در سبدهای خاصی (به نام کوربیکولا) که روی درشت نی پاهای عقبی آنها قرار دارد قرار می‌دهند – به نام بار گرده.

پس از جمع آوری گرده، به کندو آورده می شود و در سلول های لانه زنبوری بسته بندی می شود. سپس سطح گرده های جمع آوری شده با لایه نازکی از عسل و موم پوشانده می شود و “نان زنبور عسل” ایجاد می شود. تحقیقات نشان می دهد که نان زنبور عسل تحت تخمیر بی هوازی قرار می گیرد و توسط اسید لاکتیک تولید شده حفظ می شود. نان زنبور عسل به عنوان منبع اصلی پروتئین برای کلنی زنبور عسل عمل می کند.

طبق آخرین داده های ملی، یک کلنی زنبور عسل یک تا هفت کیلوگرم گرده در سال می دهد. هر روز مقدار گرده جمع آوری شده از یک کلنی به 50 تا 250 گرم می رسد.

وسایل مخصوص یا تله گرده وجود دارد که برای جمع آوری سبدهای گرده در بازگشت زنبورهای صحرایی به کندوها استفاده می شود. زنبورها باید به زور از تله ها عبور کنند تا وارد کندو شوند و بخشی از سبد گرده را از دست می دهند و آنها را برای جمع آوری گرده بیشتر بیرون می فرستند.

رنگ گرده ها متفاوت است و از زرد روشن تا سیاه متغیر است. زنبورها معمولا گرده های یک گیاه را جمع آوری می کنند، اما گاهی اوقات گرده های بسیاری از گونه های گیاهی مختلف را جمع آوری می کنند. دانه های گرده به گونه های گیاهی بستگی دارد. آنها در شکل، رنگ، اندازه و وزن متفاوت هستند.

گرده زنبور عسل به عنوان یک محصول بدون درمان شناخته می شود زیرا حاوی گروه هایی از ترکیبات شیمیایی است که توسط زنبورها ساخته شده و برای اهداف دارویی استفاده می شود. در ترکیب آن حدود 250 ماده از جمله اسیدهای آمینه، لیپیدها، ویتامین ها، درشت مغذی ها و ریز مغذی ها و فلاونوئیدها وجود دارد.

مطالب مرتبط: فواید آب عسل + طرز تهیه آن

 

فواید

خوردن گرده زنبور عسل فواید زیادی برای سلامتی دارد که به دلیل طیف وسیعی از آنتی اکسیدان ها، اسیدهای آمینه و ریز مغذی های موجود در گرده است. در سراسر جهان برای اهداف دارویی و درمانی استفاده می شود.

1. التهاب را کاهش می دهد

فعالیت ضد التهابی گرده زنبور عسل با داروهایی مانند ناپروکسن، آنالژین، فنیل بوتازون و ایندومتاسین مقایسه شده است.

محققان پیشنهاد می کنند که می توان از آن در شرایط التهابی حاد و مزمن، شرایط دژنراتیو اولیه و بیماری یا مسمومیت کبدی استفاده کرد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۰ که در بیولوژی دارویی منتشر شد ، نشان داد که گرده‌های زنبور عسل وقتی به موش‌های مبتلا به نکروز کبدی ناشی از استامینوفن داده می‌شود، فعالیت‌های ضدالتهابی قابل‌توجهی نشان می‌دهد.

مطالعه دیگری که در سال 2010 انجام شد، اثر ضد التهابی توده گرده زنبور عسل، عصاره آب و عصاره اتانولی آن را با روش ادم پنجه ناشی از کاراگینان در موش‌ها بررسی کرد.

نتایج نشان می‌دهد که بخش عمده به طور ملایم ادم پنجه را سرکوب می‌کند در حالی که عصاره آب تقریباً هیچ فعالیت بازدارنده‌ای نشان نمی‌دهد. عصاره اتانولی دارای فعالیت ضد التهابی قوی است و محققان پیشنهاد می کنند که می توان از آن به عنوان یک مکمل غذایی و به عنوان یک غذای کاربردی استفاده کرد.

2. به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند

مطالعات اخیر نشان داده است که هیدرولیزهای آنزیمی گرده زنبور عسل برای بیماران مبتلا به بیماری های مختلف مانند سرطان، بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و فشار خون بالا مفید است. خواص آنتی اکسیدانی در یک مطالعه در سال 2005 اندازه گیری شد و محققان دریافتند که فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی دارد.

آنها شاهد فعالیت های مهارکننده بالایی در برابر استرس اکسیداتیو فعال بودند. محققان حتی پیشنهاد کردند که فعالیت های بازدارنده گرده ها مشابه فعالیت های موجود در غذاهای تخمیر شده مانند ناتو، میسو، پنیر و سرکه است.

3. در برابر سمیت کبد محافظت می کند

یک مطالعه در سال 2013 منتشر شده در پزشکی مکمل و جایگزین مبتنی بر شواهد نشان داد که گرده زنبور شاه بلوط از سلول‌های کبدی در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند و باعث بهبود آسیب‌های کبدی ناشی از سمیت می‌شود.

موش‌های مبتلا به آسیب کبدی ناشی از تتراکلرید کربن به دو گروه تقسیم شدند – یک گروه دو غلظت مختلف گرده زنبور شاه بلوط را به صورت خوراکی مصرف کردند (200 تا 400 میلی‌گرم در کیلوگرم در روز)، و به یک گروه سیلی‌بینین، دارویی حاوی فلاونوئیدها داده شد.

محققان دریافتند که هر دو درمان آسیب کبدی را معکوس می‌کنند، اما سیلیبینین باعث کاهش وزن قابل توجه و مرگ ناشی از اسهال شدید در موش‌ها شد. این یافته‌ها نشان می‌دهد که گرده گل یک جایگزین بی‌خطر برای سیلیبینین در درمان آسیب‌های کبدی است و می‌تواند بخشی از پاکسازی کبد باشد.

4. سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

گرده زنبور عسل دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی است. یک مطالعه در سال 2014 که در Food and Chemical Toxicology منتشر شد ، فعالیت های بیولوژیکی هشت گرده زنبورهای تجاری خریداری شده از بازار را ارزیابی کرد.

همه نمونه ها فعالیت ضد میکروبی نشان دادند. استافیلوکوکوس اورئوس حساس ترین به گرده و کاندیدا گلابراتا مقاوم ترین بود.

گرده زنبور عسل نیز ممکن است یک مبارزه کننده طبیعی آلرژی باشد. مطالعه‌ای که در سال 2008 در ژاپن انجام شد، تأثیر گرده‌ی زنبور عسل را بر فعال‌سازی ماست‌سل‌ها، که نقش اصلی در بیماری‌های مختلف آلرژیک دارد، بررسی کرد.

محققان آزمایش‌های in vivo و in vitro انجام دادند و دریافتند که گرده زنبور عسل به دلیل توانایی آن در مهار فعال شدن ماست سل‌ها، که نقش مهمی در مراحل اولیه و اواخر واکنش‌های آلرژیک دارد، عمل ضد حساسیت دارد.

5. به عنوان یک مکمل غذایی عمل می کند

مطالعات حیوانی نشان می دهد که گرده می تواند به عنوان یک مکمل غذایی ارزشمند استفاده شود. مطالعات ثابت کرده است که موش‌ها و موش‌هایی که با گرده تغذیه شده‌اند، محتوای ویتامین C و منیزیم بالاتری در تیموس، ماهیچه قلب و ماهیچه‌های اسکلتی نشان دادند.

آنها همچنین محتوای هموگلوبین بالاتر و تعداد گلبول های قرمز بیشتری پس از مصرف گرده داشتند. گرده زنبور عسل در واقع طول عمر حیوانات آزمایشی را افزایش داده است.

یک مطالعه جالب که در مجله فیزیولوژی حیوانات و تغذیه حیوانات منتشر شد ، اثرات گرده زنبور عسل را بر روی 40 خرگوش سفید نیوزیلندی ارزیابی کرد. خرگوش ها به طور مساوی بین چهار گروهی که رژیم غذایی تجاری مشابهی دریافت کردند، تقسیم شدند. به هر گروه محلول آب حاوی گرده یا 100، 200 یا 300 میلی گرم گرده زنبور عسل به ازای هر کیلوگرم وزن بدن داده شد. خرگوش های ماده از اکتبر تا فوریه و می تا سپتامبر با خرگوش های نر درمان نشده جفت شدند.

برای هر فصل، 80 خرگوش از شیر گرفته شده از ماده های گروه کنترل منشاء گرفتند و برای شروع درمان به همان چهار گروه تقسیم شدند. تیمار گرده زنبور عسل برای خرگوش‌های ماده به میزان 200 میلی‌گرم وزن بدن، میزان آبستنی، تولید شیر و اندازه بستر را افزایش داد.

همچنین پروفایل های بیوشیمیایی خون را بهبود بخشید. همین دوز گرده همچنین رشد بچه خرگوش ها و میزان بقای آنها را تا زمان از شیر گرفتن به طور قابل توجهی افزایش داد.

فواید مشابهی برای سلامتی گرده در یک مطالعه در سال 1994 نشان داده شد که موش های باردار و رشد جنین را شامل می شد. این مطالعات حیوانی نشان می دهد که گرده زنبور عسل دارای ارزش غذایی بالایی است و به عنوان مکمل برای حیوانات دارای کمبودهای تغذیه ای عمل می کند.

محققان پیشنهاد می‌کنند که وقتی به کودکانی که کم اشتها هستند یا تاخیر رشدی دارند داده شود، می‌تواند مفید باشد. همچنین ممکن است به کودکان و بزرگسالان مبتلا به سوءتغذیه کمک کند، به خصوص قبل و بعد از عمل جراحی، در هنگام بهبودی از اعتیاد به الکل، یا زمانی که تحت استرس فیزیکی یا روحی هستند.

6. علائم یائسگی را تسکین می دهد

یک مطالعه در سال 2015 در آلمان نشان داد که هم عسل و هم عسل گرده زنبور عسل شکایات یائسگی را در بیماران مبتلا به سرطان سینه تحت درمان ضد هورمونی بهبود می بخشد. بیش از دو سوم از بیمارانی که مطالعه را تکمیل کردند، بهبود علائم خود را گزارش کردند.

محققان پیشنهاد می کنند که گرده و عسل زنبور عسل ممکن است به زنانی پیشنهاد شود که نتوانسته اند به جایگزین های دیگر برای مقابله با علائم یائسگی پاسخ دهند. آنها همچنین خاطرنشان می کنند که فلاونوئیدهای موجود در عسل و گرده برای پیشگیری از سرطان سینه، حمایت از استفاده از این محصولات در زنان مبتلا به علائم یائسگی و مشکلات با یا بدون سابقه سرطان سینه است.

7. به کاهش استرس کمک می کند

به دلیل حقایق تغذیه ای گرده زنبور عسل و خواص مقوی، خون رسانی به بافت عصبی را بهبود می بخشد، ظرفیت ذهنی را تقویت می کند و سیستم عصبی را تقویت می کند که ممکن است در اثر استرس ضعیف شود. این باعث می شود آن را به یکی از موثرترین داروهای کاهش دهنده استرس تبدیل کنید.

ممکن است مخصوصاً برای افرادی که کمبود انرژی دارند، به ویژه افراد مسن مفید باشد. حتی دوزهای کوچک گرده زنبور عسل در یک دوره زمانی طولانی نشان داده است که خلق و خو و استقامت بدنی را بهبود می بخشد و در نتیجه میل فرد به زندگی را تقویت می کند.

همچنین به عنوان یک مسکن موضعی عمل می‌کند و به آن توانایی تسکین دردی را می‌دهد که ممکن است در اثر استرس یا آسیب ایجاد شود.

8. باعث بهبودی می شود

گرده زنبور عسل را می توان به عنوان یک پماد موضعی برای تسریع روند بهبودی استفاده کرد و به ویژه به عنوان یک درمان خانگی برای تسکین سوختگی مفید است . گرده شامل کامفرول است که فعالیت آنزیم ها را پس از سوختگی مهار می کند و واکنش های التهابی و تورم را کاهش می دهد.

تحقیقات نشان می دهد که گرده به بهبود گردش خون در رگ ها کمک می کند و پوست را مرطوب می کند. اثر ضد التهابی و ضد درد فلاونوئیدهای موجود در گرده زنبور عسل به تسکین درد و جلوگیری از تجمع پلاکت ها کمک می کند. گرده گل همچنین به دلیل فعالیت ضد میکروبی خود از عفونت جلوگیری می کند و به زخم یا سوختگی اجازه می دهد تا به سرعت بهبود یابد.

از آنجایی که گرده گل منبع بسیار خوبی از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است، می تواند به جوان تر و درخشندگی پوست شما نیز کمک کند. خون رسانی به تمام سلول های پوست را تحریک می کند، به سم زدایی بدن کمک می کند، ظاهر چین و چروک ها را کاهش می دهد و روند بهبود را تسریع می کند.

گرده زنبور عسل برای کاهش وزن؟

مطالعات نشان داده‌اند که گرده گل به بازیابی پروتئین ماهیچه‌ای و متابولیسم انرژی در موش‌های پیری که در معرض محدودیت شدید غذایی هستند کمک می‌کند و ثابت می‌کند که در پیشگیری یا بهبودی از سوء تغذیه مفید است.

اما در مورد کاهش وزن چطور؟ آیا گرده زنبور عسل یک تقویت کننده متابولیسم است؟

گرده به تنظیم هورمون ها کمک می کند و دارای فعالیت متابولیک است – حاوی اسیدهای آمینه است که با حل کردن سلول های چربی در بدن به افزایش متابولیسم کمک می کند. همچنین می دانیم که گرده گل حاوی مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی ضروری است که به تغذیه بدن افرادی که عادات غذایی ضعیفی دارند کمک می کند. دریافت این مواد مغذی فقط به مقدار کمی نیاز دارد و یک اونس گرده زنبور عسل فقط حدود 90 کالری دارد.

بسیاری از تولیدکنندگان قرص‌های گرده زنبور عسل یا مکمل‌هایی را می‌سازند که ادعا می‌کنند به کاهش وزن سریع کمک می‌کنند، اما شواهد علمی کمی وجود دارد که صحت این موضوع را ثابت کند. در واقع، FDA مجبور شد کپسول‌های گرده زنبور عسل Zi Xiu Tang را فراخوانی کند زیرا دریافت که حاوی سیبوترامین و فنل فتالئین اعلام نشده است، داروهای کاهش وزن که دیگر در ایالات متحده استفاده نمی‌شوند زیرا ممکن است خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش دهند.

FDA گزارش داد که بیش از 50 گزارش عوارض جانبی مرتبط با استفاده از محصولات کاهش وزن گرده زنبور عسل را از مشتریان و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی دریافت کرده است.

بدون شواهد علمی، برچسب زدن گرده زنبور عسل به عنوان “محصول کاهش وزن معجزه آسا” دشوار است. اما ما می دانیم که می تواند التهاب را کاهش دهد، انرژی را افزایش دهد و طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی مهم را فراهم کند. همچنین قدرت حمایت از سلامت پوست و تسریع روند بهبود را دارد و به همین دلایل گرده گل مکمل مفیدی است.

نحوه استفاده

گرده گل را از یک شرکت معتبر یا زنبوردار محلی که به آن اعتماد دارید خریداری کنید. اطمینان حاصل کنید که گرده ها عاری از آفت کش ها هستند و کلنی های زنبور عسل با مواد شیمیایی درمان نمی شوند. شما می توانید محصولات زنبور عسل مانند گرده گل را در اکثر فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی و بازارهای کشاورزان پیدا کنید، به خصوص که محبوبیت آن بیشتر شده است.

بسیاری از مردم در مورد نحوه خوردن گرده زنبور عسل سردرگم هستند. خوردن گرده زنبور عسل واقعاً آسان است. رایج ترین روش استفاده از آن زمانی است که آسیاب شده و با غذا مخلوط می شود.

گرده های آسیاب شده را می توان با عسل، پنیر دلمه یا ماست به نسبت 1:1 تا 1:4 مخلوط کرد – این یک محلول گرده مخلوط ایجاد می کند که می تواند در طول روز مصرف شود. اگر می‌خواهید با کمبود مواد مغذی، آلرژی، التهاب، استرس یا بیماری مقابله کنید، یک قاشق چای‌خوری گرده مخلوط را سه بار در روز مصرف کنید.

دانه های گرده زنبور عسل نیز موجود است. آنها را می توان به ماست، غلات و محصولات پخته اضافه کرد. گرانول ها را می توان برای ایجاد گرده آسیاب شده مخلوط کرد که می توان آن را به اسموتی ها اضافه کرد یا روی سالاد پاشید.

دانه های گرده یا دانه های گرده را می توان به مدت دو تا سه ساعت به آب گرم اضافه کرد. سپس ترک می خورند و ارزش غذایی خود را آزاد می کنند. این کار را می توان با شیر، آب میوه و سبزیجات نیز انجام داد. سپس می توانید مایع را بنوشید یا آن را به اسموتی اضافه کنید تا از مزایای گرده گل زنبور عسل بهره مند شوید.

به دلیل خاصیت سم زدایی گرده زنبور عسل، افزودنی عالی به این نوشیدنی سم زدایی مخفی است.

 

ترکیب درصد
پروتئین 7-40٪ از جمله اسیدهای آمینه ضروری
کربوهیدرات ها 24-60٪
چربی ها 1-18٪ از جمله اسیدهای چرب ضروری
فلاونوئیدها 0.2-2.5٪
ویتامین ها A، B1، B2، B6، C، D، E
مواد معدنی کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم، آهن، مس، سیلیکون، سلنیوم، روی
اپی تراپی چیست؟
 تراپی چیست؟

برخی از پزشکان سنتی از محصولات زنبور عسل مانند گرده گل به عنوان نوعی دارو استفاده می کنند. استفاده از محصولات زنبور عسل برای نفع سلامتی به عنوان زنبور درمانی شناخته می شود.

گرده زنبور عسل حاوی ترکیبات فعال بسیاری است که ممکن است خواص آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد التهابی داشته باشند.

آنتی اکسیدان

گرده زنبور عسل حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و سایر ترکیبات است و ممکن است آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد یا استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. همچنین ممکن است از سلول ها در برابر آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت کند.

با این حال، سطح آنتی اکسیدان ها در گرده زنبور عسل می تواند به طور گسترده ای بر اساس نوع گیاه و شرایط رشد در منطقه ای که زنبورها گرده را جمع آوری کرده اند متفاوت باشد.

در اینجا درباره آنتی اکسیدان ها بیشتر بدانید.

ضد میکروبی

آ مطالعه 2011 در پروتئین های ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و پروتئازوم گرده یونانی، نشان داد که سطوح بالای فلاونوئیدهای کوئرستین و کامفرول در گرده زنبور عسل ممکن است مسئول فعالیت ضد میکروبی آن باشد.

در اینجا با مقاومت ضد میکروبی آشنا شوید.

ضد التهاب

تحقیق در مدل های حیوانی نشان می دهد که گرده زنبور عسل ممکن است خواص ضد التهابی داشته باشد.

سایر مبتنی بر حیوانات تحقیق از سال 2010 نشان داد که عصاره گرده زنبور عسل باعث کاهش التهاب در موش صحرایی شد. در دیگری مطالعه از همان سال، موش های مبتلا به بیماری کبد پس از مصرف گرده زنبور عسل اثرات ضد التهابی نشان دادند.

با این حال، محققان باید مطالعات بیشتری را برای تأیید اینکه آیا این نتایج در انسان‌ها صدق می‌کند یا خیر، انجام دهند.

در اینجا درباره التهاب بیشتر بدانید.

آیا مزایای بالقوه دیگری برای سلامتی وجود دارد؟

برخی از محصولات زنبور عسل، از جمله گرده گل، ممکن است مزایای سلامتی دیگری نیز داشته باشند. با این حال، تحقیقات مبتنی بر انسان بیشتری برای تایید هر گونه اثرات مفید مورد نیاز است.

برخی از این مزایای بالقوه عبارتند از:

تنظیم سیستم ایمنی بدن

یک مقاله تحقیقاتی در سال 2010 نشان می دهد که ترکیبات موجود در گرده زنبور عسل ممکن است با بهبود پاسخ ایمنی فردی در سلول ها یا تحریک سلول های ایمنی در صورت لزوم به تنظیم سیستم ایمنی کمک کند. ترکیبات گرده زنبور عسل مانند فلاونوئیدها، روغن های فرار و استروئیدها ممکن است تاثیر آلرژی را بر سیستم ایمنی کاهش دهند.

نحوه عملکرد سیستم ایمنی را در اینجا بیاموزید.

ترویج بهبود زخم

گرده زنبور عسل ممکن است به برخی از اشکال درمان زخم، مانند سوختگی کمک کند. مبتنی بر حیوان پژوهش نشان می‌دهد که پماد حاوی عصاره گرده زنبور عسل میکروب‌های زخم‌های سوختگی تازه را از بین می‌برد و باعث بسته شدن زخم، تسریع بهبود و به طور بالقوه پیشگیری از مشکلات ثانویه می‌شود.

در اینجا درباره عسل و ترمیم زخم بیشتر بدانید.

محافظت در برابر بیماری های قلبی

گرده زنبور عسل ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. تحقیقات نشان داد که عصاره گرده سطح چربی و کلسترول خون را کاهش می دهد و ممکن است به محافظت در برابر بیماری قلبی و سکته کمک کند. در مدل های بیماری قلبی، گرده زنبور عسل پلاک های آترواسکلروز را کاهش می دهد و به جلوگیری از تشکیل لخته کمک می کند.

یک مطالعه مبتنی بر حیوانات نشان می دهد که عصاره گرده زنبور عسل ممکن است به کاهش تشکیل رسوب اسیدهای چرب در شریان ها کمک کند.

با این حال، نتایج مطالعات مبتنی بر حیوانات ممکن است لزوماً به انسان ترجمه نشود و دانشمندان برای تأیید این موضوع باید تحقیقات بیشتری انجام دهند.

در اینجا درباره بیماری قلبی بیشتر بدانید.

مبارزه با سلول های سرطانی

آ بررسی 2014 دریافت که برخی از محصولات زنبور عسل ممکن است به مبارزه با سلول های تومور در مدل های مختلف سرطان کمک کند. با این حال، در این مطالعه از انواع خاصی از محصولات زنبور عسل از جمله عسل ، ژل رویال و بره موم استفاده شد.

در حال حاضر شواهدی وجود ندارد که نشان دهد گرده زنبور عسل بر سرطان در انسان تأثیر دارد.

در اینجا درباره سرطان بیشتر بدانید.

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی

آلرژی، آلودگی محصول و تداخل با داروها، مانند رقیق‌کننده‌های خون، همه نگرانی‌های احتمالی در مورد محصولات زنبور عسل هستند. هر کسی که قصد استفاده از گرده زنبور عسل را دارد باید ابتدا با پزشک خود صحبت کند.

آلرژی

افرادی که به گرده گل آلرژی دارند باید قبل از استفاده از محصولات گرده با متخصص آلرژی یا پزشک خود تماس بگیرند. فردی که به زنبورها یا نیش زنبور آلرژی دارد نیز باید از محصولات گرده گل خودداری کند.

آلودگی

گرده زنبور عسل یک محصول طبیعی است و احتمال آلودگی در هنگام جمع آوری توسط حشرات مانند کپک گیاهان در حال تجزیه وجود دارد. این ماده به طور بالقوه می تواند دسته ای از گرده زنبور عسل را آلوده کند. نگهداری نامناسب می تواند باعث تجزیه گرده زنبور عسل شود.

داروها

گرده زنبور عسل و ترکیبات آن ممکن است تعامل داشته باشند با برخی داروها فرد باید قبل از افزودن گرده زنبور عسل به رژیم غذایی خود به دنبال مشاوره پزشکی باشد.

بارداری

فردی که باردار یا شیرده است ممکن است بخواهد از محصولات زنبور عسل اجتناب کند یا قبل از استفاده با پزشک خود صحبت کند.

زنبورها چگونه از گرده زنبور عسل استفاده می کنند؟

زنبورها از گرده به‌عنوان غذای بچه‌ها، برای تغذیه ملکه و برای رشد سریع زنبورهای کارگر تازه ظهور شده استفاده می‌کنند.

گرده گل برای زنبورها ضروری است. تحقیقات نشان می دهد که اگر به دلیل برداشت طولانی مدت توسط انسان، گرده کافی در کندو وجود نداشته باشد، کلنی ممکن است زنده بماند. با این حال، به دام انداختن گرده در کوتاه مدت، که کارشناسان تعریف می کنند 3-4 هفته ، ممکن است عواقب نامطلوبی نداشته باشد.

برداشت

هنگامی که زنبورها وارد کندو می شوند، مقدار کمی گرده را در قسمت بیرونی کندو رسوب می دهند که افراد می توانند با دست جمع آوری یا برداشت کنند. مردم همچنین می توانند از تله های گرده برای برداشت گرده زنبور عسل استفاده کنند.

تله گرده

غالبا استفاده شده توسط زنبورداران تجاری، تله گرده ها وسایلی هستند که در زیر یا جلوی ورودی کندو قرار می گیرند. آنها معمولاً یا پلاستیکی یا مش فلزی هستند. زنبورهایی که به کندو برمی گردند باید از تله توری عبور کنند تا وارد کندو شوند و در حین انجام این کار، مش مقداری از گرده پاهای آنها را در یک سینی جمع آوری می کند.

در یک مطالعه محققان از تله گرده ای استفاده کردند که در ورودی کندوهای زنبور عسل پر از انواع زنبورها از جمله زنبور عسل Apis mellifera قرار داشت. این مطالعه به این نتیجه رسید که زنبورها در کندوهایی که تله گرده داشتند، گرده کمتری تولید کردند.

آیا برداشت گرده به زنبور عسل آسیب می رساند؟

هنگامی که دروگرها یا تولیدکنندگان از تله های گرده برای مدت طولانی استفاده می کنند، تعدادی از اثرات نامطلوب ممکن است رخ دهد، از جمله:

  • سطوح بیماری
  • تولید موم
  • تولید عسل
  • جمعیت بالغ
  • پرورش نوزاد
  • بقای مستعمره

با این حال، محققان پیشنهاد می‌کنند که ممکن است راه‌های پایدارتر دیگری برای جمع‌آوری گرده زنبور عسل وجود داشته باشد، مانند طراحی بهتر تله.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کر