هرگونه کپی برداری از مطالب سایت پیگرد قانونی دارد
دروود بر تمامی مخاطبین و مطالعه کنندگان محترم سایت . جهت رویت و خرید عسل هزارگیاه مستقیما به منو فروش عسل در صفحه اصلی سایت مراجعه فرمایید و چنانچه علاقمند به مطالعه مقالات و مطالب مربوط به عسل میباشید در همین صفحه با ما باشید …
تعریف عسل :
عسل مایع شیرین و غلیظی است که زنبورها از شهد گلها جمع اوری کرده و به کندو حمل مینمایند و شبها آن را تغلیظ نموده تا به قوام لازم در کندو برسد.سپس آن را در خانه های شش ضلعی انبار کرده و روی آن را با پولکی سفید رنگ از جنس موم می پوشانند..
بطور خلاصه مراحل تولید عسل را در تصویر زیر مشاهده فرمایید…
آیا میدانید علت مصرف عسل در ادوار گذشته چه بوده است؟
جالب است بدانید دلیل مصرف عسل در گذشته تا کنون بسیار متفاوت بوده است
انسانهای اولیه | با شناخت طعم عسل از آن بعنوان غذا استفاده نمودند |
پس از تمدن ابتدایی | جهت غذا و با پی بردن به فساد ناپذیر بودن عسل جهت ذخیره سفراستفاده نمودند |
در زمان تمدن مصر | با کشف خواص ضد میکروبی عسل جهت مومیایی کردن اجساد استفاده شد |
تمدن بین النهرین | در این دوره به خواص دارویی آن پی برده شد |
درحال حاضر | مکمل غذایی.خواص دارویی.ساخت داروها و…. |
ترکیبات عسل را در جدول زیر مشاهده فرمایید
انرژی | 304 تا 400 کیلوکالری |
اسید فولیک | 2 تا 4 میکرو گرم |
ویتامینهای گروه ب | 20 تا 60 میلی گرم |
پانتوتنیک اسید | 68/ میلی گرم |
فسفر | 4 میلی گرم |
پتاسیم | 54 میلی گرم |
کلسیم | 6 میلی گرم |
منیزیم | 2 میلی گرم |
آهن | 1 میلی گرم |
سدیم | 4 میلی گرم |
روی | 1 میلی گرم |
ویتامین سی | 1 میلی گرم |
پروتیین | 3 گرم |
کربوهیدرات | 82 گرم |
رنگ عسل :
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می نمایید رنگ و طعم عسلها برحسب منطقه و مرتع برداشت و تولید و نوع گل دارای شهد بسیار متفاوت است. نکته قابل تامل اینکه برخلاف نظر عامه روشن یا تیره بودن عسل فقط به نوع گل مرتبط است و دلیل بر اصل بودن و یا تقلبی بودن عسل ندارد.
در جدول زیر رنگ چند گونه گیاهی عسل را مشاهده نمایید.
عسل |
رنگ |
گون | زرد کهربایی تا کرم رنگ |
کنار | کهربایی ، قهوه ای ، سبزرنگ |
چهل گیاه | زرد ، تیره رنگ |
آویشن | کهربایی ، قهوه ای |
زول | کهربایی |
بهارنارنج | بی رنگ و گاهی کهربایی |
عسل کوهی | کهربایی ، تیره رنگ |
گشنیز | قهوه ای |
قنقال | کهربایی |
یونجه | ارغوانی تا تیره |
غلظت عسل:
قوام و غلظت عسل فقط و فقط مربوط به نوع گل و منطقه برداشت آن میباشد و رقیق بودن و یا سفت بودن عسل هیچ ربطی به خلوص آن ندارد!!!!!
بطور کلی عسلهایی که در مناطق سرحدی تولید و برداشت میشوند به دلیل رطوبت بالاتر محیطی رقیق تر هستند و عسلهای مناطق گرمسیری بلحاظ فیزیکی مقداری غلیظ تر میباشند و دارای منابع معدنی بیشتر وبه همین دلیل تیره تر هم میباشند.
در عکس زیر نمونه عسل سرحدی گون تولیدی شرکت پارس عسل را مشاهده میفرمایید که بلحاظ رنگ و غلظت شفاف تر و رقیق تر از عسل برداشت شده از جنوب میباشد
عسل برداشت شده از جنوب کشور توسط گروه تولیدی شرکت پارس عسل
طبع عسل :
بطور کلی عسلهای مناطق سردسیر به دلیل نوع پوشش گیاهی منطقه و محیط دارای طبع خنک هستند و عسلهای مناطق گرمسیری بلحاظ آب و هوای گرم و خشک و پوشش گیاهی خاص آن مناطق دارای طبعی گرم میباشند…
فرق عسل تک گل و چند گیاه :
در تقویم زنبورداری یا همان دوره سالانه زنبورداری گاهی در طبیعت فقط یک نوع گیاه دارای شهد جهت چرای زنبورها وجود دارد و چنانچه مقداری از این عسل در کندو ذخیره گردد آن عسل را عسل تک گیاه میگویند .بعنوان مثال در شهریور و مهر ماه در جنوب کشور فقط درخت کنار دارای گل حاوی شهد میباشد و هیچ گیاه دیگری در آن ماه دارای گل نیست فلذا عسل تولیدی کنار یک عسل تک گل است.و برعکس در فصولی از سال مثل بهار انواع گلها در صحرا و کوهستان وجود دارند که زنبورها تغذیه متنوعی را تجربه میکنند پس عسل تولید شده آنان عسل چند گیاه یا چهل گیاه نامیده می شود.
آیا عسل فاسدمی شود ؟؟
در طبیعت هر چیزی که باکتری توان نفوذ و رشد نمو در آن داشته باشد قابل فساد است بجز عسل که آنتی باکتریال طبیعی است .و دلیل آن تزریق آنزیمهایی است که از غدد گوارشی زنبور تولید و با شهد ( عسل) ترکیب می شود.به همین دلیل است که در باستان از عسل جهت مومیایی کردن اجساد استفاده شده است .
پس عسل تاریخ انقضا ندارد و خراب نمیشود مگر عسلهای صنعتی و تقلبی در بازار .
اما باید دو نکته را نیز متذکر شویم .
اول : اینکه عسل نسبت به آب بسیار حساس است و باعث ترش شدن آن میشود
دوم : عسل بشدت بوی محیط را جذب مینماید .بطوری که زبورداران حین برداشت عسل جهت پراکنده کردن زنبورها از دود استفاده میکنند و به همین دلیل بوی دود و آتش در اکثر عسلها مشهود است.
فرق عسل کندو با عسل کوهی (وحشی)
زنبورهای کندو در واقع زنبور دامی و پرورشی میباشد که به دلیل نیاز به تکثیر و افزایش جمعیت آنها زنبورداران عملکردهای متفاوتی در این پرورش دارند که البته گاها اشتباه و خلاف اصول طبیعت این موجود است و باعث پایین آمدن کیفیت – عطر و طعم محصول میگردد که در زیر برای شما عزیزان مختصرا شرح میدهیم…
تغذیه زنبورها با شکر و یا سایر مواد قندی | جهت تقویت آنها –برداشت بیشتر محصول |
تغذیه زنبورها با داروهای شیمیایی | جهت تحریک تخم ریزی بیشتر و گاهی درمان بیماریهای شایع در زنبور |
استفاده از لوازم آلوده | حین کار در زنبورستان |
آبشخور و ظروف کثیف و آلوده | جهت تغذیه و آبخوری زنبورها |
لوازم برداشت عسل آلوده | عدم رعایت بهداشت در حین عسل گیری |
ظروف نگه داری آلوده | استفاده از حلبهای قدیمی و زنگ زده قبلی |
بسته بندی غیر اصولی | بسته بندی در محیط آلوده و وسایل غیر استریل |
حال شما قضاوت کنید این محصول تولید شده بوسیله انسان با عسلی که زنبورهای وحشی در دل کوهستان و مناطق مرتفع بدون دخالت انسان جمع اوری و ذخیره میکنند چقدر متفاوت خواهد بود !!!!!!!
البته میزان این نوع عسل بسیار کم و نایاب است و قیمت بالای این نوع عسل به دلیل خلوص و خاصیت درمانی آن و همچنین سختی بسیاری که حین برداشت دارد می باشد.
تصور اشتباهی که همه افراد در خصوص عسل مرتکب می شوند این است که آیا عسل همان مدفوع زنبور است ؟؟؟ جواب خیر است به طور خلاصه بگوییم که معده زنبور عسل با محل جمع شدن مدفوع زنبور عسل در گوارش ان متفاوت است .بطوری که زنبورها جهت دفع مدفوع خود به بیرون کندو رفته و انجا دفع مذاج می کنند…
و حالا به دوموضوع مهمی که همیشه برای همه مبهم و جای سوال است میپردازیم.
1- شکرک زدن عسل و دلیل آن:
ترکیب عسل دارای قندهای طبیعی میباشد مانند فروکتوز وگلوکز که وقتی با رطوبت موجود در عسل ترکیب میگردند و دمای هوا نیز پایین باشد ملکولهای قندی تبدیل به کریستالهای ریز میشوند که ما آن را به شکل شکرک میبینیم .پس شکرک زدن یک مکانیسم طبیعی در عسل است و نباید مبنای عسل بی کیفیت و تقلبی قرار گیرد.
جهت رفع شکرک (رس ) عسل میتوان آن را در آفتاب گذاشت و یا ظرف عسل را برای مدتی حدود 10 دقیقه در آب گرم قرارداد تا رس عسل باز شود.بطور کلی باید گفت تمام عسلها حتماا شکرک زده و فقط عسلهای گرمسیری هستند که دیرتر رس خواهند کرد..
حرارت دادن زیاد خواص عسل را از بین میبرد
ارزش غذایی عسل به دلیل وجود آنتی اکسیدانها، ویتامینها، موادمعدنی و خاصیت آنتی بیوتیکی و به خصوص وجود آنزیمهای مفید می باشد که به حرارت حساس می باشد.
طبق مطالعات انجام شده حرارت دیدن عسل بیش از 40 درجه ترکیب شیمیایی عسل را تغییر میدهد.
خیلی از مردم عسل را با شیر یا چای داغ مصرف میکنند یا حتی در شیرینی پزی از آن استفاده میکنند که این عمل علاوه بر بی خاصیت کردن عسل باعث ایجاد مواد سمی در عسل می شود.
2- عسل تقلبی چیست و چگونه عسل تقلبی را از اصل تشخیص دهیم؟؟؟؟؟
بطور کلی عسل از نظر شکل تولید به 4 دسته زیر تقسیم می گردد
نوع | کیفیت | توضیحات |
عسلهای وحشی و جنگلی | عالی | توسط زنبورهای وحشی جمع اوری و تولید میگردد |
عسل کندویی | خوب | توسط زنبوردار در زنبورستان دامی بدون دادن شکر و دارو به زنبور تولید میشود |
عسل تغذیه ای | ضعیف | توسط زنبوردار در زنبورستان با دادن شکر و تغذیه به زنبور و مقداری کارکرد خود زنبور در مرتع تهیه می شود |
تقلبی – صنعتی | فاقد ارزش | توسط کارخانه ها و افراد کلاه بردار با شکر و نبات و یا شیرین کننده های صنعتی تهیه شده و بسیار خطرناک است |
حال سوال اینجاست که چطور از تفاوت این چهار نوع عسل آگاه شویم ؟؟؟؟
قبل از اینکه راهکارهای مورد نیاز را تشریح نماییم خواهشمندست جهت تشخیص عسل از روشها و ایده های زیر استفاده ننمایید .چرا که هیچکدام ملاک علمی و عملی تشخیص عسل نمیباشد و متاسفانه امروزه اکثر افراد بدین روشها جهت خرید عسل استناد مینمایند .
در یخچال سفت نشدن و یخ نزدن |
تست کبریت و نسوختن |
روی خاک ریختن |
نخوردن مورچه |
سفت و غلیظ بودن |
تیره بودن |
معطر بودن(ممکن است اسانس باشد) |
کش امدن و چسبندگی زیاد داشتن |
گلو را زدن و طعم تند داشتن |
مخاطبین محترم سایت شرکت پارس عسل
با توجه به اینکه وجود شخص مطلع و متخصص حین خرید عسل شما در نقاط مختلف امکانپذیر نیست جهت سهولت انتخاب شما مواردی را ذکر مینماییم که میتواند تا حدودی برای شما راهگشا باشد .لطفا توجه فرمایید !
توصیه :
در ابتدا قابل ذکر است بهترین و منطقی ترین راه خرید عسل مورد نیاز از فروشگاه و شرکت مورد وثوق و مورد اطمینان خود میباشد و تا حد امکان از خرید عسل از فروشگاه های بین راهی بخصوص دست فروشان عسل حتی در مراتع سرسبز و کوهستانی اجتناب فرمایید و فریب مکان را نخورید.
1- عسل طبیعی بسرعت در آب حل نمی شود
2- عسل طبیعی دارای قوام مناسب و نرمال است نه زیاد رقیق و نه سفت و چسبنده بیش از حد
3 -عسل طبیعی سهل الهضم است بطوری که به مجرد خوردن مقداری از ان روی زبان اب شده و جذب می شود.

4-ترکیب و شکل ساختاری عسل بدلیل غلظت شهد گل و عملیات تغلیظ شبانه زنبور روی شهد های کندو باعث میشود عسل طبعا کدر رنگ باشد حتی عسلهای رنگ روشن !!!!!
بطوری که اگر دست خود را پشت شیشه عسل ببرید نمیبایست دست شما به راحتی قابل رویت باشد
عسلهایی که بسیار شفاف هستند با هر رنگی و با هر طعمی میتواند تغذیه ای صرف و یا صنعتی و تقلبی باشد…..
5- چنانچه آزمایشگاه دامپزشکی در خصوص تشخیص عسل در دسترس بود که البته در هر شهر وجود دارد میتوانید نمونه عسل مورد نظر را با هزینه کمی آنالیز نمایید
خواص درمانی عسل
عسل علاوه بر اینکه یک غذای کامل است دارای خواص درمانی چشم گیری نیز می باشد .از این رو شاید بتوان از آن بعنوان یک دارو خانه کامل نام برد .البته قطعا سرعت تاثیر یک داروی شیمیایی را ندارد اما اگر بعنوان یک عامل پیشگیری و یا درمان مستمردر طول زمان استفاده شود قطعا مفید به فایده خواهد بود..
در زیر بعضی از خواص دارویی عسل طبیعی را بطور مختصر ذکر مینمایم
تقویت قوای جسمی و جنسی |
درمان زخم گوارشی و معده |
رفع ضعف عمومی بدن و رفع کمبود ویتامین |
درمان زخم گوارشی و معده |
بهبود سوختگی و زخم |
ضد سرطان |
بهبود باروری |
درمان قارچ ها و آفت دهان و لثه |
درمان عفونت های گوارشی |
همیشه این سوال اکثر مخاطبان و مصرف کنندگان بوده و خواهد بود .در جواب باید به عرض برسانیم هر عسلی که خالص باشد و زنبوردار حین تولید از شکر و تغذیه مواد قندی استفاده نکرده باشد بهترین عسل است. هر چند بعضی از گونه های گیاهی خواص متفاوتی دارند اما جهت مصرف روزمره و عمومی بهترین عسل خالص ترین عسل است …
توصیه به مخاطبین محترم سایت و خاص پسندان :
گروه تولیدی شرکت پارس عسل با بهره گیری از سالها تجربه تمام تلاش خویش را در جهت تولید و بسته بندی بهترین و با کیفیت ترین محصولات زنبور عسل بکار بسته است.در زیر محصولی را به شما معرفی مینماییم که با وسواس و دقت بسیار با قرار دادن کندوها در نقاط مرتفع و پوشش متنوع گیاهی درکوهستانهای صعب العبور جهت استفاده شما عزیزان تهیه گردیده است. این محصول کاملا اصل جهت بیماران محترم و خاص پسندان تولید و بسته بندی شده و ما با اطمینان کامل این محصول را در تمامی آزمایشگاههای ایران و جهان ضمانت کتبی مینماییم …
1 – عسل هزار گیاه پارس
2 – عسل کنار پارس
که در دو منطقه مختلف تولید شده و دو رنگ مختلف میباشد
3- عسل جنگلی _ درختی یا سر شاخه ای
عسل جنگلی به طور پیش فرض یک عسل ارگانیک است؛ زیرا مخلوطی از گیاهان و حتی گیاهان دارویی است که در محیط زیست به صورت دست نخورده یافت می شوند. عسل جنگلی، عسلی متشکل از چند نوع گل است. زیرا زنبورهای عسل برای تهیه این عسل، از گل های مختلف جنگل استفاده می کنند. این عسل به عسل گل یا عسل درختی نیز معروف است.
4- عسل کوهی
عسل کوهستان همانطور که از نامش پیداست، عسلی است که توسط زنبورهای وحشی و غیر دامی از دامنه کوهها و ارتفاعات جمعآوری و تولیدمیشود. . عسل کوهستان از آنجا که شرایط تولید سختی توسط زنبورها دارد، به میزان کم به دست میآید. کیفیت آن نیز به دلیل طبیعی بودن محیط و تغذیه زنبورها بسیار بالاست. شما با خرید عسل کوهستان میتوانید از مواد مغذی این عسل بهرهمند شوید. جالب است بدانید که از عسل کوهستان سالهاست که به عنوان دارویی برای پیشگیری از بیماریها یا درمان آن استفاده میشود.
مخاطبین محترم هر 4 محصول با دقت و وسواس بسیار تهیه شده و خالص – ناب – دارویی و بسیار عالی میباشد و کیفیت و اصالت آنها را درتمامی آزمایشگاههای داخل و خارج از کشور مورد اطمینان و انتخاب شما ضمانت کتبی می نماییم
لطفا در صورت سفارش روی بسته مورد نظر زیر کلیک فرمایید تا مستقیما به منو فروش متصل شویدو یا با شماره مستقیم کارشناس فروش تماس حاصل فرمایید… ( سرکار خانم پیشداد 09164565008 )
عسل هزار گیاه پارس |
عسل کنار پارس |
عسل جنگلی |
عسل کوهی |
شما شایسته بهترینها هستید
آدرس دفتر مرکزی : شیراز .چهارراه مشیر ..مجتمع شمس العماره..طبقه 1 واحد 1 ..شرکت پارس عسل..
دفتر فروش شیراز : سرکار خانم مهندس پیشداد 09164565008
دفتر تهران..خیابان پنجم نیروی هوایی.ساختمان پزشکان .
مطب خانم دکتر مداحی فرد 09190230065
مدیر شرکت پارس عسل ..انتقادات و پیشنهادات
مهدی مداحی فرد : 09164565007 فقط واتساپ
مخاطبین محترم جهت رویت و خرید عسلهای دارویی در صفحه اصلی به منو فروش محصولات مراجعه فرمایید